dijous, 10 de gener de 2008

Variant del Cim-Portitxol

Cim-Portitxol
La variant de la senda del Fort-Forat de Bèrnia que ens durà al cim comença una vegada arribem al coll del Planiol tenint ja a la vista les ruines del Fort. Ens desviarem de la senda seguint la querena del coll fins les mateixes penyes fugint dels runars.

Durant este primer tram de pujada la màquia es baixa i castigada per sol i vents, les argilagues i els romers ens acaronen les cames.

Una vegada arribem als peus de penyes començen a apareixer les sofrides sabines de solana que ens indiquen un ambient més muntanyenc.
Les penyes de les solanes s'ens mostren nuetes i castigades pel sol i els vents carregats de salitres i només les plantes més robustes ho suporten.

Una vegada muntem les crestes la vegetació es fa més baixa i escassa predominant matolls punxosos de angilagues i eriçons, romers escarrancits i sabines patides.
La senda transcorre per la cresta pujant al seu primer tram fins el cim a una altura de 1129 metres.Les vistes del cim de Bèrnia dominen tota la costa raó per la qual fou costruida una talaia de la que només queden unes restes dels marges de pedra

Al Montgó al fons sembla un animal gegantí dormint.


Al cap de les crestes vegem a dreta el morro de Toix (la continuació física de la serra) i a la esquerra l'Olta i al fons el penyal de Ifac.

Una vegada deixem el cim enrere comencem a baixar en direcció al portitxol i les crestes més altes s'ens queder darrere com un penyal imponent.En acostar-mos al Portitxol s'ens apareix com un tall que parteix la penyaFlora d'interés


Eriçó, Coixí de Monja

(Erinacea anthyllis)


Corona de Rei

(Saxifraga longiflora)


3 comentaris:

jgurillo ha dit...

Hola Toni, sóc el Gurillo. Acabe de vórer que has anat augmentant la quantitat i varietat de blogs.
Pense que estàs fent una gran feina, però és una llàstima que estiga "oculta" entre tant de matollar com és Internet. Tal vegada se m'ocorre que podries enviar l'enllaç del blog a l'ajuntament, que és una pàgina que de segur visiten molts xaloners/es. De segur que la teva extraordinària feina es voria així reconeguda i donaries a conéixer a més gent aquestes fantàstiques sendes plenes de rics tresors.
Enhorabona per la tasca que estàs fent i t'anime a que continues amb ella.
Espere que puguem compartir més caminades com la que hem fet avui junts amb els alumnes del CP Pare Melchor de Benissa.

garrotipadur ha dit...

Molt bona la tasca que està fent aquest company i he posat un enllaç web al meu modest blog de fotos i rutes:

www.fentmarxa.blogspot.com

Álvaro ha dit...

Molt bonica l'exida del dissabte. Ja feia temps que tenia ganar de fer-la i mira per a on vaig i em doble el turmell. Al final fou esguinç i tinc pa uns 20 dies...
Però tornaré!

Salutacions.